Autoblogs

Lamborghini Aventador – Het monster van Lambo

Posted On februari 19, 2018 at 6:56 pm by / No Comments

De Aventador, opvolger van de Murciélago, is een absoluut beest op de weg. Lamborghini heeft zichzelf weer overtroffen door een look-a-like straaljager op de weg te maken. Met zijn 6.5 liter V12 en 700 pk is het dé extreme bak voor de echte harde supercar-liefhebber. Maar wat maakt deze auto nou zo speciaal en geliefd?

 

Design

Het design van de Aventador is in tegenstelling tot de Murciélago een stuk hoekiger en meer ‘sleek’ gemaakt. De Aventador ziet er bovendien ook een stuk agressiever uit, wat Lamborghini gelukkig goed heeft gedaan want deze look past perfect bij de stijl van rijden en de emotie voor de auto. De auto is bovendien ook zo laag en toch groot dat het de welbekende ‘vleugeldeuren’ heeft, hiermee sta je verzekerd een grote indruk te maken wanneer je hem langs de weg parkeert.

Een ‘Fighter Jet’ op de weg

De Lamborghini Aventador ziet er niet alleen uit als een straaljager, hij rijdt ook zo. Schakel de optie ‘Corsa Mode’ in en hij gaat je een kick van jewelste geven. De auto is dan weliswaar niet erg comfortabel, hij geeft je bij iedere schakel een halve hernia doordat je je stoel in wordt gedrukt en hij schiet je vanuit 0 naar 100km/h binnen 2,9 seconden. Best wel extreem dus.

Een leuk detail; zelfs het interieur is erg futuristisch en zo extreem mogelijk gemaakt. Zo is het dashboard één geheel LCD scherm. En zelfs de rode startknop lijkt alsof die uit een film komt waar James Bond zijn high-tech raketauto lanceert.

Hier rechts de afbeelding, het rode klepje moet omhoog worden gehaald om de Start-knop te kunnen indrukken.

Afbeelding van: Bart Ziemerink

 

Fear Factor

Dus, de auto ziet er goed uit, hij rijdt soepel en is extreem snel, maar mist er dan nog niet iets? Zo verteld Richard Hammond van Top Gear over de Lamborghini Aventador: “Ik weet dat supercars die over de 300 km/h gaan veilig moeten zijn, maar ik mis toch nog de fear factor van de klassieke lamborghini dat de auto mij zogenaamd ‘wil vermoorden’”.
De Aventador is alsnog wel erg hevig en niet voor alledaags gebruik. Maar het de cockpit is van carbon en ‘de ventilatie werk nog ook nog!’ Het is een daadwerkelijke auto. Hammond: “Ik wil dat mensen naar mij in deze auto kijken van; Wow, hij is dapper dat hij in die Lamborghini durft te stappen. Maar dat is dus bij deze auto niet het geval.”

Meer informatie over Richard Hammond over de Lamborghini Aventador? Ga naar het YouTube kanaal TopGear

 

En, wat vindt jij van de Lamborghini Aventador? Een must-have of een flop? Laat het me weten!

Deel deze blog!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *