audi-r8
Autoblogs

Audi R8 – Succes op 4 wielen

Posted On april 23, 2018 at 6:46 pm by / No Comments

Een Audi R8, misschien wel de meest bekendste sportauto vanaf het jaar 2000. Het model was overal te zien, in reclames, bijna iedere race-game en de R8 was vaak te zien op de hoofdpagina van verschillende automagazines. Je kan wel zeggen dat deze sportwagen veel succes heeft geboekt… Maar wat is hier nou de oorzaak van?

 

Trends

Vroeger was een Audi een auto die vaak na een BMW of Mercedes-Benz werd gekozen. Het zat nog niet helemaal op dezelfde lijn qua klasse en status. Dit wou Audi natuurlijk veranderen en brachten daarom in 2007 de Audi R8 uit; een sportwagen met veel klasse en een cool-factor.

Het had allerlei nieuwe technieken en snufjes wat veel mannen aantrekkelijk vonden.

Vooral de prijs, voor 110.000,- had je al een R8, wat voor deze sportwagen een relatief goede prijs was.

Zo was de mooie 4.2 liter V8 door een achterruitje te zien, dit was nog niet het geval bij de concurrenten Mercedes of BMW, Audi was de eerste qua sportwagens uit die prijsklasse.

Ook de voorlichten waren van LED-verlichting. De R8 was de allereerste auto die deze lampen gebruikte op zijn neus. En hoeveel sportauto’s zie je nu met LED-verlichting? Alle auto’s, het ontbreken ervan is vrijwel onmiskenbaar.

Al met al kan je zeggen dat de Audi R8 nieuwe trends op de markt heeft gebracht.

 

Rij-eigenschappen

Audi wou een sportwagen creëren die er zeer sportief uitziet, maar toch de luxe van een echte Audi bevat. Stoelverwarming, navigatie, airconditioning, schakelflippers, verschillende rij-standen etc. zijn allemaal toegepast op de R8.

Voor die tijd was de snelheid ook nog eens redelijk, met 420 pk en een acceleratie van 4.8 seconden naar de 100 km/h was het een snelle auto.

Maar als je voor pure snelheid gaat moet je de R8 hebben, zo zegt Doug Demuro in zijn Youtube video over de R8; “Een Ford Focus uit 2017 met een spoiler knalt die R8 nog voorbij. Voor echte snelheden moet je gewoon voor een Lamborghini of een Ferrari gaan.”

Dat de snelheden weliswaar niet al te hoog waren, had ook weer een achterliggende gedachte, de auto is dan geschikt voor dagelijks gebruik, wat zeer aantrekkelijk was.

Wat hem ook makkelijk maakte om te besturen, was het feit dat het een quattro motor was. Dit betekend dat de auto 4-wielaandrijving heeft, en dus een zeer goede wegligging heeft.

 

Al met al vind ik persoonlijk dit een van de mooiste en revolutionairste sportwagens van 2000-2010.

Wat vind jij van de Audi R8? Laat het me weten!

Bron: Youtube-kanaal Doug Demuro

 

Deel deze blog via social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *