Devel Sixteen
Autoblogs

DEVEL Sixteen – Beyond Limits?

Posted On maart 10, 2018 at 11:57 am by / No Comments

De DEVEL Sixteen, misschien wel dé extreemste bak die de autowereld ooit gekend heeft. Deze auto, of nou ja auto, deze spaceshuttle heeft de meeste autoliefhebbers geshockeerd. De statistieken zijn buitengewoon hoog en het design is echt subliem, ook al wordt hij door sommigen geassocieerd met de BatMobile.

 

DEVEL

Toen je voor het eerst het merk ‘DEVEL’ hoorde, is de kans groot dat je het al gauw associeerde met supersnelle, hypercar-achtige auto’s. Althans, dat probeert het automerk je wel toe te brengen. DEVEL staat ook voor: Defining Extreme Vehicles Car Industry L.L.C. Oftewel, puur de focus gelegd op grensverleggende auto’s. En om niet te vergeten; natuurlijk is dit merk ontworpen in Arabië, waar de rijke oliemagnaten weer iets nieuws wouden creëren.

 

Sixteen

De DEVEL Sixteen werdt in 2014 als concept uitgebracht, toen had hij nog een heel overdreven uiterlijk. De auto had een enorme spoiler en 2 gigantische blaasgaten. Toen waren het alleen nog maar roddels en mythen dat de auto zo ver boven alle anderen supercars zou springen. Maar dit scheen geen grapje te zijn van DEVEL.

De naam van de auto zet ook meteen de kern van al het geweld centraal; De Quad turbo 12,3 liter V16 motor. (Quad Turbo betekent dat de motor door 4 turbocilinders wordt aangevoerd, en 4 stuks is redelijk veel.) Deze V16 zou maar liefst meer dan 5000 pk moeten opleveren, een immens hoog getal. Vooral als je bedenkt dat de Pagani Zonda R, die al super snel was, 750 pk produceerde.
Deze 5000 pk van de Sixteen schijnt ook nog eens de auto naar een topsnelheid van 550 km/h blazen. Deze cijfers zijn natuurlijk allemaal over de grens, daarom is de 5000 pk variant ook niet straatlegaal. Weliswaar heeft DEVEL een 2000 pk en 3000 pk model gecreëerd waar men mee op de weg mag, deze auto’s kosten tussen de 1,6 en 1,8 miljoen, een duur grapje dus.

Wat is jouw mening over de DEVEL Sixteen?Is het allemaal broodje aap of werkelijkheid?

 

Bron:Autoblog.nl DEVEL Sixteen

 

Deel deze blog via Social Media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *