Autoblogs

Ferrari F8 Tributo – Opvolger of Outsider?

Posted On maart 12, 2019 at 4:45 pm by / No Comments

Het is weer voorjaar, en dat betekent dat de hele automotive weer opgeschud wordt met allemaal nieuwe versnaperingen op de markt. Ferrari maakt hier natuurlijk ook te allen tijde deel aan uit. Zo zijn ze met een nieuwe supercar gekomen die onze ogen doen verbazen; de Ferrari F8 Tributo; Een opvolger of outsider?

Performance

“Gewoon een verbetering van de 488 GTB” zouden de meesten zeggen, maar nee, deze supercar heeft wel iets meer in zijn mars. Deze F8 Tributo heeft net als zijn voorgangers een V8 blok achterin liggen, maar deze keer is het een 3.9 liter met 720 pk. Dezelfde aantal paarden als in de 488 Pista, die al aan de extreme kant was. Verder is deze motor wel weer turbo geblazen, wat tegen de verwachtingen inging, men dacht dat Ferrari naast de LaFerrari nog een hybride op de markt zou brengen. Dit moet nog even wachten zo te zien.
De F8 Tributo neemt je in 2,9 sec. mee naar de 100 km/h, dit dankzij de betere motor er een verbeterde aerodynamica op het chassis. Hij behaalt dan ook een topsnelheid van 336 km/h. Als laatste is de auto ten opzichte van de 488 GTB met 40 KG lichter gemaakt. Ook dit draagt natuurlijk bij aan die 2,9 seconden.

 

Look A Like?

Natuurlijk is er veel gesleuteld aan nieuwe aerodynamica, verbeterde motoren en over het algemeen betere performance. Maar deze Ferrari gebruikt nog steeds hetzelfde platform als de 488 GTB en de 458 Italia. De 458 Italia was toen in 2009 nog erg innovatief en nieuw, maar men wil graag vernieuwing zien, waarom heeft Ferrari dan alsnog hun oude platform gebruikt?
Het antwoord is simpel; Het platform werkt nog prima, en er is geld nodig voor komende projecten. Er is namelijk al wel weer een nieuw uiterlijk gemaakt, die schijnbaar dit jaar nog uit zou moeten komen.

Over de F8 Tributo is er qua prijs en precieze leverdata niet veel bekend, wel weten we dat deze prachtige auto in 2020 daadwerkelijk in verkoop gaat. Hopelijk is hij ook in ons land dan te spotten.

Wat vind jij van de Ferrari F8 Tributo? “Weer hetzelfde” of uitmuntend?

Bron: Autoblog.nl
         Ferrari.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *