Lamborghini Sesto Elemento
Autoblogs

Lamborghini Sesto Elemento – Carbon Fiber Raket

Posted On oktober 20, 2018 at 8:40 pm by / No Comments

Een belangrijk aspect bij het maken van een supercar is het besparen van zoveel mogelijk gewicht. Meestal gebeurd dit door een paar componenten in de carrosserie van carbon-fiber te maken. Alleen bij Lamborghini hebben ze dit niet bij een paar ‘kleine’ dingetjes gehouden. Nee, gewichtsbesparing is zo extensief dat ze een raket op wielen hebben gecreëerd.

 

Sesto Elemento

Lamborghini noemt deze bolide de ‘Sesto Elemento’, oftewel ‘Zesde Element’. Dit is gerefereerd naar de stof in het periodiek systeem; Carbon-Fiber. Hier is dan ook extensief gebruik van is gemaakt. De veringen, het interieur, de body-kit; alles is van Carbon-Fiber. De stoelen zijn niet eens ‘stoelen’, maar een stel kleine kussentjes die direct op de carrosserie zijn bevestigd. De Sesto Elemento weegt dan ook maar een kleine 1000 kg!

Hierdoor is het een superlicht monster met een adembenemende performance.

 

Cijfers

De Sesto Elemento heeft een 5.2 liter V10 motor geleend van zijn oudere broer, de Gallardo Superleggera. Dit betekent dat er dus ook evenveel vermogen op de loer ligt; 562 pk, maar Lamborghini zal Lamborghini niet zijn als ze zichzelf verbeteren. De Superleggera knalt naar de 100 km/h in 3,2 sec. en dit is zeker niet verkeerd. Echter dankzij de enorme gewichtsbesparing is de Sesto Elemento sneller, binnen 2,5 sec. zit hij op de 100 km/h. Verder heeft hij een topsnelheid van 338 km/h waardoor de Sesto Elemento tot de snelste Lamborghini’s behoord.

 

De moeite waard?

Al deze punten klinken natuurlijk te mooi om waard te zijn, dat is ook zo. De Sesto Elemento heeft namelijk een aantal minpunten. Vanwege het gestripte interieur zijn er een heleboel dingen die ontbreken, het is een vrij kale auto. Alles wat overbodig gewicht was, is verwijderd. De Sesto Elemento heeft zelfs geen dashboard! Daarbij komt ook nog eens een leuk prijsje van een kleine 2 miljoen euro…

 

Ondanks het feit dat alle 30 geproduceerde modellen al zijn verkocht, is het alsnog de moeite waard een 2 miljoen kostende supercar te kopen zonder enige luxe en comfort?

Helder gezien absoluut niet, maar voor een echte petrolhead maakt dat niet uit. Zolang er maar genoeg snelheid, lawaai en chaos aanwezig is. Dat kan je bij deze Sesto Elemento zeker wel concluderen!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *