McLaren F1
Autoblogs

McLaren F1 – Formule 1 in een ander jasje

Posted On mei 31, 2018 at 11:19 am by / No Comments

Iedere super/hypercar heeft wel iets speciaals wat het met zich meebrengt, zo heeft Ferrari zijn geschiedenis, Bugatti zijn snelheidsvermogen en Lamborghini zijn stijl. McLaren heeft naar mijn mening al deze componenten gebundeld en er een hypercar van gemaakt die vooral de oudere lezers nog wel kennen van vroeger, de McLaren F1.

 

Statistieken en specificaties

De F1 is ontworpen door Gordon Murray in 1992, hij was ook werkzaam bij het Formule-1 team van McLaren en wou met de F1 het doel bereiken van beste sportauto. In de supercar zit dan ook een 6.1 liter V12-motor die speciaal door M-sports van BMW is gemaakt. Hiermee behaalde de F1 bij een testrit ooit 390 km/h, dit was voor toen totaal gestoord.

De bestuurder zit in het midden van de cockpit, zodat hij betere visie op de weg heeft en meer controle krijgt over de auto volgens McLaren.

Het interieur is erg kaal en mechanisch gemaakt, geen rare digitale snufjes, maar gewoon lekker basic. Zoals een hypercar ook hoort te zijn vind ik.

Zo waren er geen schakelflippers achter het stuur maar werd de auto met de hand geschakeld, er was geen airconditioning en om niet te vergeten, alles was natuurlijk van carbon om gewicht te besparen. Weliswaar was dit al in die tijd erg speciaal, zelfs voor een supercar.

 

Collectors item

Vanwege deze prestaties is het voor velen in die tijd een zeer speciale auto, het was de sportwagen waarvan je een poster op je kamer had. Hierdoor is hij ook al gauw een collectors item geworden voor velen. Zo kocht een man ooit een exemplaar, maar heeft hem nooit met een vinger aangeraakt. De stoelen zaten nog in het folie, de 200 kilometer op de teller waren van de fabrikant, en alles was nog vers uit de fabriek.

Maarja, deze meneer heeft wel een zeer slimme investering gedaan, een andere McLaren F1 werd op een veiling verkocht voor een ruime 15 miljoen dollar, laat staan wat deze investeerder er nog aan kan verdienen…

En om nog niet te vergeten, de binnenkant van de motorkap is van 24 karaats goud gemaakt, heel functioneel natuurlijk!

Wat is jouw mening over deze dure, maar toch wel erg bijzondere machine op 4 wielen?

Laat het me weten!

Bron: Wikipedia

Kom meer te weten over de McLaren F1 in een vergelijkingsvideo met de McLaren P1 van EVO! YouTube kanaal EVO

 

Deel deze blog via social media

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *