Ferrari 458
Autoblogs

Ferrari 458 italia – De populairste Ferrari ooit

Posted On februari 19, 2018 at 6:45 pm by / 1 Comment

Iedere autoliefhebber heeft er vast al wel eens eentje gezien, het mooie slangachtige uiterlijk, de elegante neus en de iconische drie uitlaten. We hebben het natuurlijk over de Ferrari 458, één van Ferrari’s best verkochte en succesvolste modellen ooit. Maar wat maakt deze Ferrari nou zo goed en zo succesvol?

 

Enorme vooruitgang

De Ferrari 458 italia werd onthuld tijdens de IAF medio in 2009. De IAF is een jaarlijks terugkerende autobeurs die in Duitsland plaatsvindt. De 458 moest als opvolger op de markt treden van de Ferrari F430, maar er waren aan een heleboel dingen gewerkt.

Het design van de Ferrari 360 en de Ferrari 430 is vrijwel identiek. Maar Sergio Pininfarina, Ferrari’s auto-designer, had het hele model op zijn kop gegooid. Er zijn bijvoorbeeld nu drie uitlaten geplaatst in plaats van de iconische vier uitlaten. Ook hebben ze het motorblok een stuk krachtiger gemaakt, de ‘Pure Petrolhead Engine’ is een V8 en heeft bijna 100 pk meer dan zijn voorganger. Hierdoor zit de 458 al binnen een kleine 3,4 seconden op de 100 km/h.

 

Ferrari heeft er ook voor gezorgd de launch control nu met minder zorgen gaat dan voorheen. Bij de Ferrari 430 sleet de versnellingsbak erg snel zodra je deze optie inschakelde. Nu de 458 tussengas heeft in zijn versnellingsbak, is het mogelijk deze optie zonder zorgen te gebruiken.

 

Succes

De 458 heeft door zijn grote vooruitgang natuurlijk genoeg aandacht getrokken, ik bedoel, Ferrari heeft zichzelf zojuist overtroffen, dan moét het wel speciaal zijn. Dit bleek vooral uit veel testen van allerlei auto-liefhebbers. Zo was het grootse toppunt dat de 458 een enorme precisie heeft gekregen wat betreft sturen. Door Ferrari’s nieuwe systeem in de veringen blijft de achterkant erg stabiel, waardoor de mooie ronde, rooie voorkant van de supercar extreem snel reageert wanner je een bocht maakt.

Het feit dat de 458 (en de 458 speciale) de laatste échte pure benzine toegevoerde motoren hebben, heeft het nog het mooie klassieke Ferrari geluid zoals we die kennen. Geen luchttoevoer zoals turbo’s, maar gewoon lekker puur en rauw. Deze twee punten maakten een grote indruk op het publiek.

 

Verbeterpunten

Alhoewel de Ferrari 458 fenomenaal is in vele opzichten, heeft Ferrari toch weer zijn kleine dingetjes die, nou laten we het formeel houden, de ‘normale bestuurder’ misschien niet zou opmerken, maar de echte fanaat wel.

Zo reageert de auto zoals voorheen verteld enorm snel op bochten, maar hij is ook vluchtig als het gaat om schakelen. Waaghalzen en extreme bestuurders zeggen dat ze het snelle reageren tijdens het schakelen geweldig vinden, daarentegen is de wat rustigere bestuurder er op tegen. “Als ik een keer per ongeluk een klein tikje geef aan de schakelflippers word ik alweer achter in mijn stoel geduwt.” Zo zegt auto liefhebber en kenner Parker Nirenstein, eigenaar van het youtube-account Vehicle Virgins, waarop hij dit probleem opmerkte en mededeelde in één van zijn video’s.

Ook niet te vergeten de onduidelijkheid van de snelheidsmeter, die bij een bepaalde optie op het dashboard bijna tot onvindbaar is geworden.

Meer informatie over deze opmerkingen van Parker Nirenstein kan je vinden op YouTube – Vehicle Virgins

 

Ondanks deze mindere puntjes, is het voor de meeste liefhebbers allang vergeten zodra ze weer lekker dat gaspedaal om laag duwen en die gillende geluiden horen van de V8.

 

Wat vindt jij van de Ferrari 458? Verdiende het zijn succes of niet? Laat het me weten!

 

Deel deze blog met je vrienden!

 

One thought on “Ferrari 458 italia – De populairste Ferrari ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *