Ferrari F40
Autoblogs

Ferrari F40 – Een legendarische auto

Posted On maart 5, 2018 at 3:49 pm by / No Comments

Ferrari staat bekend om zijn rode sportwagens, vrijwel iedereen weet dat. Maar als je het hebt over de echte originele Ferrari’s van vroeger, dan heb je het over onder andere de Ferrari F40. Dit was namelijk een heel speciaal model die tot op de dag van vandaag nog als een ‘perfect juweeltje’ wordt beschouwd. Maar waarom is de Ferrari F40 nou zo geweldig?

 

40 jarig jubileum

De Ferrari F40 was gemaakt in het kader van het 40-jarig bestaan van het automerk, Ferrari wou dit jubileum vieren door een zeer speciaal en exclusief model uit te brengen. Het was tevens de laatste Ferrari waar de eigenaar Enzo Ferrari aan heeft meegewerkt.

Enzo Ferrari was de ontdekker van het automerk, hij was een coureur die voor het andere automerk Alfa-Romeo werkte. Na vele successen als racer kreeg hij tevergeefs onenigheden met Alfa-Romeo. Toen besloot hij zijn eigen auto’s te creëren. Deze auto’s werden binnen no-time een groot succes en de eerste race-auto’s wonnen vele prijzen.

Alle Ferrari’s waren tot de F40 rauw en echt ‘hard-core’. Kenners zeggen dat de Ferrari daarna wat softer werd en minder een echte pure race-auto, wat een Ferrari van origine was.

Extreem gewichtsverlies, met resultaat

De Ferrari F40 was zo speciaal vooral om zijn enorme gewichts-reducerende componenten op de auto. Zo was de hele auto gemaakt van een mix van carbon, dat is ten eerste al enorm licht materiaal. Maar Enzo vondt het niet voldoende, de felrode verf op de auto moest ook nog eens extreem dun zijn, want dat scheelt ook gewicht. Als je een F40 ooit ziet moet je hem maar eens van dichtbij bekijken, je zult de carbonlaag nog onder de verf zien.

Leuk weetje; zie je geen carbon laag onder de verf, weet je dat de auto een nieuwe laklaag heeft gehad en niet meer originele verf heeft.

Ook het luxe ontbrak, alles moest dus zo licht mogelijk zijn, en alle ‘fancy’ snufjes werden achterwege gelaten en het interieur had letterlijk een stuur, een minimaal dashboard, schakelhendel, stoelen… en that’s it. Veel meer was er niet van binnen.

Ondanks deze minpuntjes heeft Enzo Ferrari het toch geflikt, door het lage gewicht van 1100 kg was het een echte supercar met een topsnelheid van 320 km/h en een tijd van 3,9 seconden naar de 100 km/h. Dit maakte het de snelste productieauto uit die tijd.
De marktprijs is weliswaar tegen de 1,5 miljoen, maar kenners zeggen dat het absoluut iedere cent waard is om ‘af en toe’ te rijden.

Wat vindt jij van de Ferrari F40? Geef je mening hieronder!

Bron:Youtubekanaal Doug DeMuro

Deel deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *