Audi R8 V10 PLUS v.s. Mercedes-AMG GTR
Autoblogs

Audi R8 V10 PLUS V.S. Mercedes-AMG GTR

Posted On september 7, 2018 at 9:35 am by / No Comments

In de automotive wereld is er altijd wel een strijd over wie nou de betere supercar op de markt brengt. En zo ook hier is er een discussie gaande tussen een Mercedes AMG GTR en een Audi R8 V10 PLUS. Maar welke van deze twee high-performance auto’s is er qua statistieken, looks en rijervaring, en uiteraard prijs beter?

 

Statistieken

Natuurlijk zijn beide auto’s bloedsnel en ligt de focus altijd op gewichtsverlies en aerodynamica. Maar om even de cijfers erbij te halen:

De Mercedes-AMG GTR heeft een AMG 4.0-liter V8 biturbo motor die een goede 585 pk maakt en jou met 3.6 seconden naar de 100 km/h kan schieten. Verder heeft hij een maximale snelheid van +- 318 km/h en heeft de Mercedes meesturende achterwielen waardoor hij scherpe en strakke bochten kan maken.

Maar de Audi R8 V10 PLUS kan er ook wel wat van! Dit beest heeft namelijk (je raadt het nooit) een 5.2 liter V10 die maar liefst 610 pk pompt. De R8 V10 PLUS laat je ook nog eens binnen 3,2 seconden de 100 km/h ervaren. Daarnaast heeft hij een topsnelheid van +- 330 km/h.

Gesproken over statistieken is de Audi beter, maar dit zegt nog niet alles.

 

Looks en rijervaring

Als je kijkt naar de looks van beide auto’s is het vrijwel hetzelfde; van de buitenkant oogt hij erg bruut en agressief, en van binnen heeft hij juist weer erg rustige, luxe en nette uitstraling, zoals beide automerken erom bekend staan. Je zit zowel in de R8 als in de GTR erg comfortabel en alles is makkelijk te bedienen. Maar bij de Audi is dit gemak iets teveel volgens Peter Hilhorst van Autovisie. De nieuwe R8 is namelijk ten opzichte van zijn voorganger, de Audi R8 met een V8, weliswaar veel sneller en scherper, maar het speelse is er een beetje vanaf. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het geweldig is om in te rijden maar toch is een puntje waar de Audi naar mijn mening het op dit element verliest.

 

 

Prijs

Tja, de prijs, de cijfers die het liefst geen enkele man wil zien zodra hij een supercar wil kopen. Toch vergelijken we die van beide auto’s;

De Mercedes-AMG GTR is voor een nieuw exemplaar maar liefst +- €260.000,-.

De Audi R8 V10 PLUS is  een kleine €250.000,-.

Deze prijzen liggen dus niet ver van elkaar af. Dit maakt de keuze tussen de twee supercars natuurlijk nog moeilijker.

 

Conclusie

Een echt betere supercar kan je niet echt benoemen hier, want dit zijn alleen de feiten. En de daadwerkelijke rijervaring en beleving bij een sportwagen is bij ieder individu verschillend. Maar als wij van Louder Exhausts zouden mogen kiezen, adviseren wij de Audi R8 V10 PLUS. Puur omdat deze auto toch nog wat giftiger is dan de Mercedes en hij net een tikkeltje goedkoper is.

 

Wat vond jij van deze vergelijking? Laat het ons weten in de reacties!

 

Bronnen:

Autovisie Youtube

Autoweek Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *