Porsche 918 Spyder
Autoblogs

Porsche 918 Spyder – Ecologisch racemonster

Posted On maart 21, 2018 at 2:22 pm by / 3 Comments

Porsche was altijd een automerk die over het algemeen luxe sportwagens maakte, maar de auto’s behoorden niet snel bij de top qua supercars. Met uitzondering van de Carrera GT dan. Maar deze 918 Spyder lijkt daar wel een opvolger van te zijn. Heeft Porsche nu een dikke hypercar gemaakt of een pure flop?

 

E-Hybrid mode

Porsche heeft bij de 918 ook gedacht aan het milieu, je kan namelijk dankzij de 2 electromotoren nu ook volledig elektrisch rijden! Helaas haal je dan wel maar een topsnelheid van maar 150 km/h. Porsche maakte natuurlijk niet een auto die maar 150km/h gaat, nee, ze hebben er ook nog een dikke 4.6 liter V8 motor in gepropt die een goede 608 pk aan vermogen heeft. Dit in combinatie met de 279 pk van de elektromotoren maakt dat hij in totaal 887 pk heeft, dit is zeker niet verkeerd.

Maar zoals je waarschijnlijk al las aan het kopje heeft de bolide ook een elektrisch tintje. In hybrid-mode gaat de benzinemotor aan maar gebruikt hij hem in principe alleen wanneer het nodig is. En dan heb je nog ook ‘Sport’ en ‘Race’ mode, hier gaat de V8 wel zijn werk optimaal presteren.

Hiernaast is er nog een rood knopje op het stuur waarmee je ‘Hot-Lap’ kan activeren, dan gaan alle remmen los en werken de elektromotoren en de benzinemotor maximaal samen, je bent dan wel verzekerd van een zeer extreem ritje.

 

 

 

Prijs en prestatie

Een porsche wordt niet snel vergeleken met de super/hypercar merken zoals Ferrari, Pagani, Lamborghini etc. Maar met de 918 mag dit zeker wel. Ondanks dat hij de snelheden niet behaald, is hij qua prijs en prestatie nog steeds naar mijn mening in de race. De 918 kost namelijk tegen de 800.000,- en de concurrenten (McLaren P1 en de LaFerrari) zijn al snel rond de 1 miljoen euro, een redelijk prijsverschil. Dan mogen de P1 en de LaFerrari ook wel een tikkeltje harder gaan vind ik. Niettemin dat de 918 een topsnelheid heeft van 351 km/h en van 0 naar 100 gaat in 2,5 seconden, dan is dit al zodanig hard dat je geen verschil voelt met de andere hypercars. Dus een flop? Absoluut niet!

 

Leuk weetje: De naam 918 komt voort uit het aantal auto’s die zijn geproduceerd, namelijk 918 stuks, deze naam is gekozen omdat de eerste auto op 18 september (9-18) in productie ging.

 

Wat vind jij van de Porsche 918 Spyder? Laat een reactie achter!

 

Bronnen:

Telegraaf.nl

Wikipedia.nl

Autoblog Porsche 918 review

 

 

Deel deze blog via social media!

3 thoughts on “Porsche 918 Spyder – Ecologisch racemonster

  1. Your style is really unique compared to other people I’ve read stuff from.
    I appreciate you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just book mark this site.

  2. Excellent beat ! I would like to apprentice whilst you amend
    your site, how can i subscribe for a blog web site? The account aided me a appropriate deal.
    I had been a little bit familiar of this your broadcast offered bright clear concept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *