Autoblogs

Koenigsegg Agera RS – Recordbrekend!

Posted On maart 29, 2018 at 10:40 pm by / No Comments

We kennen allemaal wel een snelle auto, de meesten denken dan al snel aan een  Lamborghini, Porsche of Ferrari. Maar daarboven zitten de grote jongens, zo ook het merk Koenigsegg. Dit automerk heeft de hedendaagse snelste weg-legale hypercar gecreëerd, de Koenigsegg Agera RS. 

 

Recordbrekend merk

Ik zal je een snelle inleiding geven voor het geval je dit merk nog niet kent; Koenigsegg Automotive AB is een Zweeds automerk wat zeer exclusieve, bloedsnelle en luxe sportwagens verkoopt.  Koenigsegg heeft tot op de dag van vandaag vele snelheidsrecords in handen, “Maar als het moet kan het echter nog sneller!” Zo zegt eigenaar Christian von Koenigsegg.
Dit resulteerde in de snelste auto ooit die op de weg mag.

De Agera heeft al meerdere uitvoeringen, maar dit exemplaar is de extreemste van de bende. De hypercar moest het opnemen tegen de grootste rivaal; de Bugatti Chiron.

De uitdaging was zo snel mogelijk naar de 400 km/h te schieten en weer te stoppen. Bugatti had het record in 1e instantie verbroken; met een tijd van 41,96 sec. stond iedereen al helemaal versteld. Maarja, Koenigsegg liet het daar niet bij en scheurde het record door midden; de Agera deed het in een tijd van 36,44 sec., een redelijk verschil dus.

Hieronder een filmpje over de recordpoging van de Agera RS:

Details

 

Nog even wat verdere cijfers waardoor dit de Usain Bolt van de autowereld is; Er zit een dikke 5.0 liter V8 in die bijna 1200 paardjes aan kracht heeft. Ook is de inductie turbocharged (dit houdt in dat er 1 of meerdere turbo’s aan de motor zijn gesloten voor extra kracht/snelheid) en de hypercar schiet naar de 100 km/h binnen 2,8 sec., Een zeer snel wagentje dus.

Veel mensen zeggen dat de Koenigsegg Agera RS de meest stijlvolle supercar op de markt is, daar ben ik het wel mee eens. Waarschijnlijk viel je de deuren al wel op aan de afbeelding van de gele Agera RS boven de titel. Dit zijn hele speciale, technische deuren die een zeer aparte look met zich meebrengen zodra je ze opent.

Maar voor niets komt de zon op, en dus te verwachten heeft het speeltje een prijskaartje; zo is de Agera RS tegen de 2,5 miljoen euro waard.
En als je denkt dat je dan alles hebt, kan je wel weer verder dromen. De Agera zuipt flink, hij verbruikt 14,7 liter per 100 km. Maar dan heb je wel de snelste auto ter wereld in handen.

 

 

Wat vindt jij van de Agera RS? Een dikke hypercar of wordt alles een beetje overdreven gebracht? Laat het me weten!

 

Bron: GuideAutoWeb.com

 

 

Deel deze blog via Social Media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *