Autoblogs

Bugatti La Voiture Noire – De Zwarte Franse Parel

Posted On maart 19, 2019 at 11:17 am by / No Comments

In de automotive zijn er zeer exclusieve en dure auto’s. De ene heeft zijn waarde vanwege de geschiedenis, de ander heeft zijn uitmuntende performance en weer een ander heeft zeer exclusieve materialen op zijn carrosserie. Bugatti heeft al deze componenten samengesteld tot één brute, extreme auto; de Bugatti La Voiture Noire.

 

Geschiedenis

In de jaren ’40, toen Bugatti al bekend stond om zijn zeer exclusieve bolides, werdt er de Bugatti Type 57 onthuld. Deze auto had weer meerdere varianten onder zich, waaronder de Type 57 SC Atlantic. Dit model werden er in totaal maar 4 van gemaakt. Deze luxewagens waren al snel verkocht, maar er was 1 exemplaar, in het zwart, die Ettore Bugatti (de oprichter van het automerk) zo prachtig vond, dat hij hem niet wou verkopen. Hij besloot dan ook deze auto voor zichzelf te houden.

Nu, bijna 80 jaar later is er een auto ontwikkeld die hier een erkenning aangeeft met een moderne draai. De Voiture Noire, “De Zwarte Auto”.

 

Performance

De Voiture Noire is in principe geen echte duivel op het circuit, de intentie van Bugatti was om een luxe limousine ervaring te creëren met de gebruikelijke performance. Zo zit er net als in de Chiron een 8,0-liter W16 achterin met 1500 pk. Verder is de auto natuurlijk volledig van carbon-fiber en heeft hij hier en daar wel wat aerodynamische snufjes, maar een echte rauwe raceauto is het bepaald niet.

 

Kunstobject

Je kan wel zeggen dat deze auto meer een kunstobject is, dan een echte hypercar. De persoon die hem dan ook als enigste heeft zal er waarschijnlijk ook niet vaak mee de weg op gaan. Dit is een auto, die is gemaakt voor de liefhebber die lekker in zijn tuinstoel gaat zitten op een mooie zomerdag, om vervolgens uren naar dit pareltje weg te kunnen dromen.

 

Ik moet diegene gelijk geven, want iedere kilometer waarmee je met dit soort bolides de weg op gaat, kosten net zo veel als een gloednieuwe Volkswagen Polo. De verkoopprijs is niet helemaal precies bekent, maar hij schommelt tussen de 16 en 18 miljoen euro. Dit maakt hem de duurste moderne productieauto ooit. Een toewijding aan Ettore Bugatti’s favoriete auto, nu gemoderniseerd met de huidige technieken.

 

Wat vind jij van de Voiture Noire? Zou je er 16 miljoen voor neertellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *